wat_doen_we [2008/02/10 23:00] (current)
Line 1: Line 1:
 +====== Wat doen we? ======
 +Music Residence verzorgt muziekproducties voor verschillende soorten media, maar zal zich in eerste instantie vooral richten op (orkestrale) filmmuziek. De kracht van de producties zit vooral in onze manier van werken:
 +
 +  * We richten het productieproces van iedere opdracht op die manier in die bij de wensen van de opdrachtgever past
 +  * We zitten regelmatig om de tafel met creatives om ideeën uit te wisselen
 +  * We weten wat er technisch mogelijk is en gebruiken dat als inspiratiebron voor componist
 +  * Geen gescheiden stadia meer, maar overvloeiende processen: componeren tijdens productie, productie tijdens componeren, etc.
 +
 +
 +Music Residence hanteert een werkwijze die kostenbesparend is én meer mogelijkheden biedt op het creatieve vlak. Een grote orkestrale productie is een kostbare aangelegenheid door de hoeveelheid benodigde musici, overige disciplines en opnamefaciliteiten. Orkestrale muziek kan tegenwoordig ook volledig met samples geproduceerd worden. Samplelibraries worden steeds beter, geloofwaardiger en goedkoper. Hoe goed samples echter ook klinken, ze zullen nooit de expressie van een muzikant evenaren, bijvoorbeeld omdat de manier van bespelen van een keyboard heel anders is dan het bespelen van bijvoorbeeld een strijkinstrument. 
 +
 +Music Residence heeft de kennis in huis om degelijke hybride producties te maken. Daarbij maken we efficiënt gebruik van de positieve eigenschappen van zowel echte instrumenten als samples. Door deze op een slimme manier te combineren kunnen we een muziekproductie realiseren die net zo groots en expressief klinkt als een echt orkest zonder aan geloofwaardigheid te verliezen. De uiteindelijke kosten liggen alleen beduidend lager dan die van een volledige orkestrale productie.
 +
 +Omdat voor iedere productie een andere aanpak nodig is zijn we naast kostenbesparend ook flexibel. Door de oneindig vele mogelijke combinaties van echte instrumenten en virtuele instrumenten kan voor bijna ieder budget en iedere wens een oplossing gevonden worden.
 +
 +Music Residence begeleidt en adviseert filmmaatschappijen, platenmaatschappijen, reclamebureaus en andere creatieve bedrijven alsmede individuele componisten en artiesten bij het proces van muziekcreatie en draagt zorg voor de muziekproductie. Music Residence kan daarbij, indien nodig, een beroep doen op een netwerk van topmusici, componisten, arrangeurs en co-producenten. 
 +