over_ons [2008/02/10 23:00] (current)
Line 1: Line 1:
 +====== Over Ons ======
 +
 +
 +
 +
 +
 +===== Het Bedrijf =====
 +Siebe Posthuma de Boer en Erik Schuring zijn in 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als Master of Arts. Siebe specialiseerde zich in productie en spel (trompet) en Erik heeft zich op studiotechnologie gestort met een snufje sounddesign. In het afstudeerproject "Filmharmonics" hebben zij samen gewerkt aan 3 verschillende soorten orkestrale producties van 3 componisten. Tijdens dit project realiseerden zij zich dat ze iets innovatiefs hadden gedaan, wat de reden is geweest om Music Residence op te richten in augustus 2007.
 +
 +===== Het Team =====
 +
 +==== Siebe Posthuma de Boer ====
 +
 +Siebe Posthuma de Boer studeerde als Master of Arts af in 2006 aan de HKU faculteit Kunst, Media en technologie op “Production & Performance”. Tijdens deze opleiding heeft hij diverse bands geproduceerd, gearrangeerd en bij een groot aantal projecten als (studio)trompettist gefungeerd. Hij liep stage bij muziekregisseur Gert Jan van den Dolder en kwam in aanraking met het Metropole Orkest, de Luchtmachtkapel en de Marinierskapel en mixte zelf ook een aantal Metropole-producties.
 +
 +In het afstudeerjaar is Siebe samen gaan werken met Erik voor de surroundproductie van een experimentele poprockband. Het tweede afstudeerproject was “Filmharmonics”, het project wat later de basis vormde voor het bedrijf Music Residence.
 +
 +Tegenwoordig houdt Siebe zich bezig als trompettist, bandmanager, muziekregisseur en muziekproducent.
 +
 +
 +==== Erik Schuring ====
 +Al sinds jaar en dag kan Erik niet kiezen tussen technologie en muziek. Na lang twijfelen en zoeken vond hij de perfecte middenweg in de studie Audio Design aan de faculteit Kunst, Media en Technologie van de HKU. Tijdens de studie heeft hij zich gespecialiseerd in Studio Technologie. Naast alle daarbij behorende projecten heeft hij in deze periode onder andere meegewerkt aan het geluid voor 4 korte films (sound design en/of 5.1 mix) en het opnemen van demo’s voor verschillende commerciële bands. Zijn afstudeertraject bestond uit het produceren van 3 songs in 5.1 surround voor een band, het geven van een cursus Studio Technologie aan het conservatorium van Ho Chi Minh City (Vietnam) en het project Filmharmonics, wat later de basis werd voor Music Residence.
 +
 +Op dit moment houdt Erik zich met verschillende dingen bezig. Na het behalen van de Master of Arts heeft hij ervoor gekozen om door te studeren voor een Master of Philosophy (MPhil), ook aan de faculteit KMT in samenwerking met the Open University of Portsmouth. Het hoofdproject waar hij aan werkt tijdens deze studie is het opzetten van Muziek Technologie educatie in Vietnam. Zijn onderzoek gaat over verschillende soorten van muziekproductie in verschillende delen van de wereld. Naast Vietnam heeft Erik ook de kans gekregen om in Tanzania een cursus te geven en daar onderzoek te doen. Het is de bedoeling dat deze activiteiten de komende tijd overvloeien in fulltime werken voor Music Residence.
 +